Tillsammans gjorde vi september snällare!

Under september hade du chans att få ett köp betalt av oss. Totalt 100 000 kr skulle handlas för i Ängelholms butiker och verksamheter.

Vilken fantastisk uppslutning vi fick på vår marknadsföringskampanj Snälla september. Det slutade med strax under 100 köp under 30 dagar, mer exakt 97 stycken. Fördelade på 97 butiker och verksamheter runtom i Ängelholms kommun. Fyllt med mängder av härliga, roliga, rörande, fantastiska och underbara möten med människor som handlade lokalt. Vi fick chans att tacka för att ni handlade lokalt, sprida snällhet, berätta om vad vi gör och samtidigt marknadsföra verksamheten. Och ni fick ert köp betalt. Win-win!

Sveriges Radio P4 Kristianstad intervjuar Andreas Jarud under kampanjen Snälla september 14 september

Lyssna och läs om när vi blev uppmärksammade i media

Kampanjen uppmärksammades flertalet gånger i både HD och P4 Kristianstad. Här kan du lyssna på inslag och läsa artiklarna.

Därför skapade vi #snällaseptember

Det som började med ett lokalt utbrott på andra sidan klotet blev snart en global pandemi. Och precis som resten av världen drabbades vi i Ängelholm av covid-19. Med oro, isolering och restriktioner som följd vilket fick stora konsekvenser för både oss människor och våra verksamheter. Men det fanns ljuspunkter. Lokala insatser, initiativ och samarbeten som skapade hopp och gav ljus i mörkret. En av dessa är den goda gärning Ängelholms kommun genomförde under våren 2021. Med 500 000 kronor i bidrag fick vi på Ängelholms Näringsliv uppdraget att göra insatser där det som mest behövs.

När samhället långsamt öppnades igen och vi kunde börja träffas och umgås ville vi ta denna goda gärning vidare och se till att Ängelholm blev bättre än någonsin. Studier visar att snällhet smittar av sig och gör att vi mår både fysiskt och psykiskt bättre. Därför betalde vi under september kunders köp för sammanlagt 100 000 kronor runtom i hela Ängelholms kommun. När som helst kunde vi dyka upp när du var ute och handlade och bjuda dig på hela ditt köp.

Vår förhoppning var att den goda gärningen skulle göra avtryck i dig så att du i nästa steg skulle göra något snällt mot någon annan i din omgivning. Dessutom fick vi chansen att tacka dig för att du handlade lokalt.

Love local!

Så funkade kampanjen

När som helst under september, var som helst i någon av Ängelholms många butiker och verksamheter, fanns en chans att vi dök upp och bjöd dig på ditt köp. Upp till 100 000 kronor skulle handlas för innan månaden var slut, på både små och stora köp.

Gör Ängelholm och världen bättre du också

Vi hämtar inspiration från forskning och andra insatser som t.ex. Random acts of kindness. När vi är snälla med vår omgivning smittar det av sig. Så gör något snällt för någon annan! Använd hashtaggen #snällaseptember så sprids dina goda gärningar och fler kan bli inspirerade. Sakta men säkert blir då både Ängelholm och världen bättre.